A revolutionary act of being me

Als solo-ondernemer (sedert 2014) heb ik ervaren hoe eenzaam het kan zijn om alle beslissingen zelf te moeten nemen. Bij vrienden en familie kan je niet altijd terecht, want zij begrijpen je veelal niet zo goed. Tegelijk ben ik een ideeënfontein. Je kent het wel. Ieder event waar je naartoe gaat, iedere ontmoeting, poppen er allerlei wilde ideeën op en zie je weer nieuwe mogelijkheden. Nee zeggen is dan ook erg moeilijk. En dus betrap je jezelf erop dat je op een bepaald moment met meerdere projecten tegelijk bezig bent en je er op het einde van het jaar geen één echt hebt kunnen realiseren.

Na een zware crash, besloot ik dat het anders moest. Intensief ging ik op zoek naar de lessen die ik te leren had. Zo besefte ik dat wanneer ik mij diende te verantwoorden aan anderen of wanneer ik iets moest opleveren tegen een bepaalde deadline, ik wel degelijk kon focussen en in beweging kwam.

Ik wilde dan ook graag die context voor mezelf creëren, want opgeven staat niet in mijn woordenboek. 

Uiteindelijk besefte ik dat ik alle vaardigheden, ervaring had om die context niet alleen voor mezelf te creëren, maar ook voor anderen.

Al heel mijn leven lang geloof ik in de kracht van teams en speel ik graag een rol in het faciliteren van teamprocessen. Als jongere, was ik, bij een teamopdracht, steeds degene die ervoor zorgde dat het helder was wie welke rol op zou nemen en wat er van elkaar verwacht werd. Alleen zo kwamen we tot effectieve resultaten.

Toen ik psychologie studeerde ging mijn thesis over Teambuilding als menswording. Als HR verantwoordelijke leerde ik nog meer over de juiste mensen te selecteren voor de juiste teams, waarbij het zoveel verder gaat dan de juiste kwaliteiten te selecteren. Nadat ik de sprong waagde om als zelfstandige aan de slag te gaan, wilde ik mijn eigen job gaan creëren door zoveel mogelijk de dingen te doen die ik graag doe.

Als creatieve generalist, leer ik graag bij. Ik werd Talentencoach en daarna Gelukscoach. Verder verdiepte ik me in methodologieën zoals Art of Hosting, Theory U en Masterminds. Allen methodologieën om het maximale uit teams te halen en waarin ik leerde een veilige context te creëren zodat je in team ook volledig jezelf kan zijn.

Verder adviseerde en begeleidde ik de afgelopen jaren disruptieve startups en projecten met een positieve maatschappelijke impact.

Met het aanbod dat je nu op de website vindt, heb ik het gevoel dat ik het beste van mezelf kan inzetten om anderen te ondersteunen hun eigen pad te volgen en te verbinden met anderen om zo te groeien.

Heb je nog vragen over mijn verhaal of wil je me eens uitnodigen om mijn verhaal te delen met anderen, contacteer me gerust. (Op dit moment volg ik de Sprekersacademie bij Inspiring Speech, net omdat ik graag mijn verhaal deel 😉)