De kunst van vallen en opstaan – anders netwerken

dec 24, 2018 | 0 Reacties

Ik hou heel erg van het concept Failing Forward van Startups.be. Ondernemers vertellen hun verhaal. Niet het opgesmukte verhaal dat we steeds maar weer aan elkaar vertellen om sterk over te komen. Maar het verhaal van vallen en weer opstaan. Net daarom ook dat ik podcasts maak met échte, pure en authentieke verhalen van ondernemers.  

Dus een tijdje terug ging ik dan ook naar Failing Forward. Drie ondernemers vertellen hun verhaal op het podium in een aula met de nodige slides. Een verhaal over wat ze gedaan hadden en welke tegenslagen ze onderweg tegen kwamen om nu weer helemaal terug succesvol te zijn. Achteraf was er de mogelijkheid tot netwerken.

Hoewel het natuurlijk erg interessant was om de verhalen te beluisteren, stelde ik enkele zaken vast:

– Er werd weinig gedeeld over wat het hele proces van vallen en weer opstaan met hen als mens gedaan had.

– Tijdens het netwerken ging het misschien nog 2 minuten over de verhalen en dan was het weer business as usual.

– De verhalen waren toch voor veel mensen nog ver van hun bed.

Gezien ik al langer voel dat netwerken anders kan en ik heel graag terug verbindende activiteiten wilde organiseren, organiseerde ik De kunst van vallen en opstaan. Een vertelavond met solo-ondernemers die nog volop in hun proces zijn van vallen en opstaan. Niet op een podium, niet voorbereid met slides, gewoon puur vanuit hun buik. Geen avond om alleen te luisteren, maar een avond waar we delen met elkaar wat de verhalen ons brengen en wat ons raakt. Een avond boordevol magie, verbindingen, leren van elkaar. 

Ik zag het helemaal voor me. Ik had echter nooit durven dromen dat de avond zo mooi zou zijn. We kwamen samen met 16 personen. Prachtige mensen die net als ik op zoek zijn naar verbinding, naar samen.

Wat er gebeurde die avond is moeilijk te omschrijven. Je moet het meegemaakt hebben. Hierbij alvast enkele getuigenissen van enkele deelnemers:

‘Wat was het een heerlijk verbindende avond tijdens het evenement van De kunst van vallen en opstaan. Ontroerende verhalen maar tegelijkertijd ook humoristische anekdotes die de hele groep in beweging brachten. Naar huis gegaan met inzichten die nog lang zullen nazinderen. Iets totaal anders als de gebruikelijke netwerkevents waar alles zo afstandelijk blijft en alles draait om succes en van betekenis willen zijn. Terwijl dit event er juist voor zorgt dat we betekenis gaan geven aan het leven zelf en elkaar gaan ondersteunen in het onderweg zijn naar verbindend leiderschap. Veerle, erg bedankt om dit te organiseren! Het smaakt naar meer!’ (Vicky Ven)

‘Weet je wat een glimlach op mijn gezicht brengt? 
Vrijdagavond ontmoette ik fijne mensen tijdens ‘De kunst van vallen en opstaan’, georganiseerd door Veerle Huygen. Vandaag 24/12 hebben we mekaar bijna allemaal ‘gevonden’. Er zijn berichtjes verstuurd, vriendschapsverzoeken aanvaard, bloemstukjes afgehaald bij Stijn van Pluk Geluk, creatieve ideeën zijn in de maak. Zalig. Veerle Huygen, ik zou zeggen: opzet geslaagd.’ (Els Sevenants)

‘Het was waarlijk FANTASTISCH. Mijn man reageerde deze morgen ‘jij voelde je toch vermoeid’ toen hij me deze ochtend vrolijk door het huis zag bewegen. Toen pas besefte ik pas HOEVEEL energie ik gekregen heb door de avond. Dankjewel aan Veerle Huygen voor de perfecte organisatie én aan alle aanwezigen : het was magisch!’ (Stijn Cnockaert)

‘Het was heel authentiek, menselijk, plezant, verbindend. Een mooie spiegel van je innerlijke wereld Veerle. Ik heb me niet vaak zo overladen gevoeld met geschenken allerhande.’ (Hilde Jonckers)

‘Het vlammetje dat in mij op uitdoven stond is dankzij deze avond terug aangewakkerd… ik zal het met veel liefde koesteren… en dat klein vlammetje zal mijn licht zijn tijdens mijn zoektocht naar…'(Hatice Baloglu)

Hier wil ik alvast meer van! In februari volgt er een volgende editie. Wil je er graag bij zijn? Laat het me gerust weten via info@veerlehuygen.com. 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *