“Veerle, stop nu maar met het ondernemen, het lukt je toch niet. Het is je de afgelopen jaren niet gelukt, dus waarom zou het nu ineens wel lukken?”

“Veerle, begin er niet aan, want je zal weer gekwetst worden.”

“Veerle, zou je niet beter eerst nog een opleiding volgen, want welke expertise heb je hier nu eigenlijk in?”

Ik stel je graag voor aan…   

Mag ik jullie even voorstellen: mijn innerlijke criticus en die haar dagtaak was om continu dergelijke gedachten op mij af te vuren. Het was dankzij deze ‘coach’ dat ik me slecht voelde en 1,5 jaar geleden crashte. Het leven daagde me uit en ik begon keihard te twijfelen aan mezelf, waar mijn innerlijke criticus met plezier een schepje bovenop deed.

Ik wilde veranderen, maar hoe? 

Stappen naar de nieuwe ik

Dokter Els Forier, maakte me bewust van al die niet dienende gedachten die mijn leven beheersten. Ze leerde me hoe ik er mee om kon gaan. Niet door ertegen te vechten maar wel door in alle zachtheid hen te bedanken. Uiteindelijk zijn ze daar om je te behoeden, vertelde Els me. “Alleen houden ze je tegelijk ook tegen om je leven voluit te leiden. Stel ze gerust en zeg hen dat alles ok is en wel goed komt.”

Ik ging bewust kiezen wie ik aan het stuur van mijn leven zette: die innerlijke criticus die me tegenhield en mijn potentieel onderdrukte, of de vrije Veerle die gelooft in zichzelf en in alle lichtheid en het volste vertrouwen haar leven gaat.

Door die bewuste keuze van mijn ‘levenschauffeur’, kwamen er mensen in mijn leven die verdere puzzelstukjes aanreikten zoals het belang van te focussen op het hoe je je wilt voelen. Ik maakte een moodboard met daarop hoe ik me wilde voelen en met het leven dat ik wilde leiden.

 Iedere dag kijk ik er naar en herinner mezelf er aan om zo zelf de verantwoordelijkheid te nemen om het leven te manifesteren dat ik wil.

 Het is ongelofelijk hoe krachtig dit is. Hoe dingen beginnen te stromen wanneer je ten volle in je kracht gaat staan en vanuit positieve intentie en bekrachtiging het leven gaat leiden.

De toekomst?

Ik ben er nog niet hoor en ik vermoed dat ik er ook nooit zal zijn. Het is een continu proces. Ondertussen verken ik verder nieuwe wegen met mijn vrije ‘ik’ aan het stuur. Dankzij haar heb ik een belangrijke nieuwe stap gezet als onderneemster en heb ik samen met mijn man ‘Shots of Ginger’ opgericht, een initiatief om ondernemers te versterken in het realiseren van zakelijk en persoonlijk geluk.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *