Eerder schreef ik een blog rond de vraag of jij nog durft te dromen (lees hem hier). De volgende stap is natuurlijk die droom willen omzetten naar realiteit.

Het is een beslissing die ikzelf 5 jaar geleden nam: ik ging mijn dromen najagen!

Bleek dit echter allemaal net wat moeilijker te zijn dan gedacht… Op een bepaald moment was ik zo teleurgesteld dat ik begon te twijfelen aan mijn eigen mogelijkheden. Hoewel ik de gouden kooi van het werknemersschap had verlaten, sloot ik mezelf terug op in een volgende gouden kooi als freelancer. Ik nam opdrachten aan hoofdzakelijk omwille van het financiële aspect.  Alle signalen waren duidelijk dat dit niet het pad was wat ik diende te bewandelen. Ik voelde me erg ongelukkig, kreeg allerlei fysieke klachten, voelde me totaal uitgeput. Maar ik bleef doorgaan, want ik kon het allemaal wel aan en had toch geen reden om me ongelukkig te voelen?

 

Anderhalf jaar geleden crashte ik. Mijn lichaam verplichtte me om stil te staan en nu eens echt goed te gaan kijken naar waar ik mee bezig was.

 

De terugblik naar mijn leven als zelfstandige was niet zo fraai, vond ik. Ik voelde me erg gefaald. De dromen die ik had, wist ik niet om te zetten in een duurzame business. Wie was ik om te denken dat ik dit in de toekomst wel zou kunnen? Ik twijfelde aan mezelf en of ik wel geschikt ben voor het ondernemerschap.

 

Daarna begon de mist in mijn hoofd op te klaren. In plaats van mijn verleden te zien als één groot falen, zag ik allemaal puzzelstukjes, allemaal ervaringen die ik positief kon inzetten in een nieuw verhaal.

 

Het verdwijnen van de mist is cruciaal wanneer je jouw dromen wil realiseren. Daarom deel ik graag 3 belangrijke wijsheden die ik ontdekte en me hierbij hielpen: 

1. Ga niet op zoek naar je levensmissie, maar doe!

Toen ik mensen begon te interviewen die hun levensmissie leken gevonden te hebben ontdekte ik, dat het geen zin had om te zoeken naar je levensmissie en te wachten tot heel duidelijk was wat ik te doen had.

Wacht dus niet tot je levensmissie duidelijk is, want dan kan je je hele leven erop wachten. Je komt dichter bij je uiteindelijke missie door te doen. Door in te voelen op wat jouw richting is en stappen te zetten, ook al is het allemaal nog niet helder. Zie het leven en zeker deze zoektocht als één groot experiment. Niets is definitief en alles is in beweging. Achteraf zal je merken dat elk van die experimenten je iets had te leren.

2. Geloof in jezelf

Geloof in jezelf en neem verantwoordelijkheid over je eigen leven! Pas wanneer je in volle vertrouwen in je eigen kracht gaat staan, zullen de dingen stromen. No more drama. Alleen jij kan jouw leven veranderen.

 

3. De kracht van gedachten en intenties

Door me bewust te worden van alle niet dienende gedachten, merkte ik ook welke impact deze hadden op mijn leven. Door deze gedachten te bedanken voor hun bewezen diensten en mezelf positief te bekrachtigen, begon ook mijn innerlijke wereld te veranderen en kon ik terug positief in het leven staan. Een wereld van verschil wanneer je met een andere blik kijkt.

Wil je meer weten over deze 3 wijsheden? De komende weken ga ik er dieper op in. Stuur me een mailtje naar info@veerlehuygen.com als je graag op de hoogte blijft. Of laat je mailadres achter op mijn homepage.

 

2 Reacties

 1. Annelies Snellings

  Lieve Veerle,
  Ik ben dankbaar dat ik dit kan lezen en volgen. Een jaar geleden crashte ik ook en heb mijn gevoel gevolgd. Nu heb ik een opleiding relaxatiemasseur gevolgd en sinds 1 mei heb ik een eigen praktijk. Klanten voelen nu mijn rust die ik door geef via mijn handen. Ik volg mijn intuitie en doe de dingen uit liefde omdat ik ze graag doe. Door te ont – moeten, ontmoet ik nu. Toch vind ik nog niet het juiste evenwicht na die crash. Dus graag Veerle, ik wil me door jou laten sturen en mijn droom verder realiseren🙏❤️

  Antwoord
  • Veerle Huygen

   Oh dankjewel Annelies voor je openhartigheid! Als ik het zo lees ben je op het goede pad. Ook voor mij is het nog iedere dag een uitdaging hoor om grenzen te bewaken. Let’s connect en ik help je graag waar mogelijk!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *