Dan heb ik het niet over de dromen die je hebt als je slaapt. Wel over je dromen over hoe je graag je leven zou willen leiden, wat je graag zou willen doen.

 

Ik merk namelijk dat er zoveel mensen zijn die niet meer dromen. Geen mogelijkheden meer zien. Sommigen durven wel een stap te zetten om er terug naar op zoek te gaan, maar durven er nog altijd niet ten volle voor gaan.

 

Hoe komt dit toch dat we onze dromen gaandeweg niet meer toelaten? Hoeveel lagen aan beperkende overtuigingen zitten er over onze dromen heen. Hetzij hebben we vanuit onze ouders en voorouders meegekregen: doe maar gewoon, zorg dat je goed je geld verdient. Hetzij zijn we vooral bezig met wat anderen van ons denken en willen we niet te veel afwijken van het traditionele huisje, tuintje, boompje, gezinnetje gedachtengoed. Hetzij hebben we wat tegenslagen meegemaakt in ons leven waardoor ons geloof in onszelf volledig is verdwenen. Hetzij…

 

Wanneer je je aangetrokken voelt tot deze blog, zal dit niet zonder reden zijn. Ongetwijfeld voel je dat het leven dat je nu leidt niet helemaal het leven is dat je zou willen. Ongetwijfeld voel je een dieper verlangen om een pad te gaan dat anders is. Dat boezemt je angst in, want dat betekent zekerheden loslaten.

 Wonderpark

Misschien kan je inspiratie vinden in de film die ik onlangs ging kijken met mijn jongste dochter, Lucy (6 jaar): Wonderpark. Dit gaat over een meisje met een rijke fantasie die samen met haar mama een heel pretpark bedenkt. Heel het huis staat vol met allerlei heerlijke attracties. Tot haar mama ernstig ziek wordt en opgenomen wordt in een ziekenhuis ver van haar gezin vandaan. Deze gebeurtenis zorgt er voor dat het meisje niet langer gelooft in haar mogelijkheden om te creëren. Ze kon dit enkel samen met haar mama. Ze stopt alles van het wonderpark in een donkere kast en stortte zich op de zorg voor haar vader. Fantaseren ziet ze opeens als tijdverlies. Zelfs haar vrienden die haar creativiteit en out of the box denken bewonderden en bij haar langskwamen om haar raad te vragen , negeerde ze.

 

Tot ze op kamp gaat en onderweg beseft dat ze haar papa niet alleen kan achterlaten. Ze vlucht weg en komt in een bos terecht waar ze iets ontdekt… Wonderpark. Haar park was tot leven gekomen. Alleen ziet het park er niet meer zo uit zoals in haar dromen. Het park is volledig verwilderd en er hangt een donkere wolk boven. Het begin van een nieuw avontuur waar ze samen met haar fantasie vriendjes nieuw leven in het park blaast. Dit vraagt moed en doorzettingsvermogen om haar droom weer terug tot leven te wekken, maar het komt goed.

 

Natuurlijk is het leven geen tekenfilm. Dat besef ik ook. Alleen hoe zou het zijn als je die dromen die je misschien in een donkere kast hebt weggestoken, terug leven in zou blazen. Wanneer je terug in jezelf gelooft en weet dat jij in staat bent om het leven te leiden dat je wilt én tegelijk je dromen kan realiseren?

 

Durf je een eerste stap te zetten?

 

Laat me weten waar jij van droomt en ik ben graag je gids om deze mee waar te maken.

 

In volgende blogs deel ik graag hoe de duisternis ook bij mij was ingetreden en hoe ik terug mijn dromen nieuw leven in blies.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *