Vanaf het moment dat ik uit de gouden kooi van het werknemerschap ontsnapte ging ik op zoek naar mijn eigen weg. Die weg vinden, betekent stappen durven zetten in onwetendheid, in (persoonlijke en financiële) onzekerheid. Dat was in 2014 en al die jaren spookte de vraag ‘hoe vind ik mijn levensmissie’ door mijn hoofd.

 

In het voorjaar van 2018 crashte ik nadat ik als freelancer aan de slag was gegaan. Ik had die keuze gemaakt omwille van de financiële zekerheid en was dus van mijn weg, mijn zoektocht afgeweken. 

 

Ik kon ergens wel dankbaar zijn, hoe pijnlijk ook, dat mijn lichaam mij dwong om rust te nemen. Nam niet weg, dat het ongeduld weer groeide. Wanneer kwam ik er nu eindelijk eens achter wat mijn levensmissie nu eigenlijk is.

 

Hoe hadden succesvolle ondernemers hun levensmissie gevonden?

Ik ging op zoek naar mensen die ik bewonderde en van wie ik dacht dat zij hun missie gevonden hadden en daarin ook succesvol zijn. Zijn zij op een dag wakker geworden met een heel duidelijk beeld van hun missie?

 

Nee hoor. Geen één had een dergelijke openbaring gehad. Het leven dat ze nu leiden was hen overkomen door omstandigheden, door het leven te leiden met open zintuigen en open blik.

 

Eerst vond ik het teleurstellend en mijn frustratie groeide nog meer. Ik hoopte duidelijke antwoorden te vinden, maar vond ze niet. Wellicht omdat ik te ver ging zoeken. Ik wilde het bevatten, ik wilde het weten. Hoe langer ik zocht, hoe gefrustreerder ik werd. Tot ik het uiteindelijk door had. Het gaat er helemaal niet om, je levensmissie te vinden, het gaat er om stil te staan en te luisteren wat je leven je komt te vertellen en het pad te gaan waar jij je goed bij voelt, waar jij energie van krijgt.

Genoeg!

Pas wanneer ik besloot: nu ga ik nog alleen doen wat ik graag doe, al weet ik misschien nog niet helemaal waar dit toe zal leiden, begonnen er dingen te gebeuren…

 

Verbinden werd het sleutelwoord van mijn leven. Ik vind het heerlijk om ondernemers samen te brengen en een veilige plek te creëren waar je voluit mens mag zijn. Dus ik startte met co-working. Daarna volgde een event: De kunst van vallen en opstaan- ondertussen herdoopt tot ‘OndernemersVuur’, want het gaat om veel meer dan leren uit falen.  Verder vind ik het heerlijk ondernemers te begeleiden om zichzelf terug te ontdekken, krachtig in het leven te staan en hen stappen vooruit te laten zetten op het pad dat al voor hen ligt. Vandaar ook dat ik samenwerk met Passion for Work/Travvant en kan je bij mij terecht met loopbaancheques (ook dus voor ondernemers!!). En daar houdt het nog niet op, momenteel bezig met het uitwerken van een nieuw concept om ondernemers samen te brengen.

Puzzelstukken gevonden

En als ik dan terugkijk op al die stappen die ik gezet heb als zelfstandige, dan zie ik nu pas de waarde, de puzzelstukken die er al lagen. Ik had ongetwijfeld al die ervaringen moeten opdoen, om te weten wat ik nu weet om van daaruit te kunnen verbinden en een gids te kunnen zijn voor anderen.

Ik moedig je daarom graag aan om te luisteren naar wat het leven jou komt brengen en erop te ageren.

Dit betekent dat je misschien enkele patronen dient te doorbreken. Geen evidente. Daar gaat mijn volgende blog over. 

 

Wat is jouw levensmissie en waar loop jij tegen aan? Laat het gerust weten. 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *